arrow_back

Groenbedrijf gebruikt elektrische bakfietsen om CO2-uitstoot aan te pakken

Groenbedrijf Biggelaar Groen uit Den Dungen pakt CO2-uitstoot aan door de inzet van elektrische bakfietsen. Hiervoor werd de bakfiets bewerkt om plaats te maken voor onder andere werkgereedschap en een koelbox van de werknemer. De twee elektrische bakfietsen rijden in Den Bosch. Dit initiatief moet bijdragen aan de ambities van het groenbedrijf om zijn CO2 te verlagen. Zo heeft Biggelaar Groen zich tot doel gesteld om in juli een certificaat te behalen op de CO2-Prestatieladder.

Dat schrijft het Weekblad Drunen. Bij een afstand van 10 kilometer stoot een e-bike 50 gram CO2 uit, terwijl de auto 2.240 gram CO2 uitstoot, stelt het groenbedrijf. Door de aanzienlijke besparing op CO2, heeft Biggelaar Groen gekozen voor de elektrische bakfietsen. Samen met het bedrijf Tweewielers uit Vlijmen heeft Biggelaar de elektrische bakfietsen mogelijk gemaakt.

Als groenbedrijf is Biggelaar Groen verantwoordelijk voor onder andere het onderhoud van de openbare ruimtes in Den Bosch, waar de bakfietsen dan ook gebruikt zullen worden. De gemeente heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Voor het behalen van deze ambitie, geeft Den Bosch daarom de voorkeur aan organisaties die hard werken aan CO2-reductie door onder andere de implementatie van de CO2-Prestatieladder. Dit geeft Biggelaar een directe aanleiding om de Ladder toe te passen in hun streven naar het verminderen van CO2-uitstoot.

Naast de beoogde CO2-reductie, ziet Biggelaar meer voordelen in het gebruik van de elektrische bakfietsen. Zo zouden de bakfietsen de binnenstad van verkeersontstoppingen kunnen ontlasten en dragen de vervoersmiddelen bij aan een schoner lucht. Verder vermindert de e-bikes geluidsoverlast ten opzichte van auto’s.

Prev:
Next: