arrow_back

Terugblik EZK-evenement

De vierde editie van het EZK-evenement: Partners in Energie-uitdagingen werd op 30 januari 2020 georganiseerd. Naast keynotes van Ed Nijpels, Wouter Bos en Lot van Hooijdonk, en de uitreiking van de EZK Energy Award, gaf SKAO een deelsessie over een nieuw perspectief over handhaving energiebesparing.

Tijdens het EZK-evenement vertelde Ed Nijpels, voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, alles over de actualiteit van het Klimaatakkoord en de noodzaak tot blijvende actieve steun van alle partijen. Ook kregen bezoekers een update over de informatieplicht energiebesparing: 45.000 bedrijven en instellingen rapporteerden hun energiebesparende maatregelen. Nijpels drong bovendien aan op stevige sanctionering van wie nog in gebreke is gebleven. Wethouder van Utrecht Lot van Hooijdonk gaf in dit verband aan hoe de gemeente Utrecht in actie komt met stimulerend toezicht. CEO van Invest-NL Wouter Bos presenteerde hoe het recent gestarte Invest-NL ondernemingen financiert die Nederland duurzamer en innovatiever maken. De focus van Invest-NL ligt daarbij op de energietransitie en op innovatieve snelgroeiende bedrijven, scale-ups.

De gemeente Oostzaan kreeg de eervolle EZK Energy Award Gemeenten 2019. In deze gemeente voldoet landelijk het hoogste percentage bedrijven aan de informatieplicht energiebesparing.

Tijdens de workshops gaf SKAO een presentatie over ‘handhaving energiebesparing in een nieuw perspectief’. Bekijk de presentaties, fotos en een verslag van deze middag.

Prev:
Next: