Vacature Beleidsmedewerker CO2-Prestatieladder Europa


Deze vacature is reeds gesloten.

Klimaatstichting HIER

HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wilt, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

HIER voert het secretariaat voor de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), eigenaar én beheerder van de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is het grootste duurzaamheidsinstrument van Nederland. Meer dan 1000 organisaties hebben een certificaat en meer dan 150 opdrachtgevers zetten “de Ladder” in bij aanbestedingen.

Het succes van de CO­2-Prestatieladder is in het buitenland ook opgemerkt. Zo is België hier momenteel al mee aan de slag. Om de interesse in en de mogelijkheden voor uitrol van de CO2-Prestatieladder in Europa te onderzoeken gaat SKAO een project uitvoeren en hiervoor zoeken wij op korte termijn voor het team van SKAO een:

Beleidsmedewerker CO2-Prestatieladder Europa

Zie jij Maatschappelijk Verantwoord Inkopen als een effectief instrument om klimaatverandering tegen te gaan? Ben jij analytisch en vind je het een uitdaging om binnen een klein team aan de slag te gaan met veel (inter)nationale stakeholders voor introductie van de CO2-Prestatieladder in Europa? Dan zoeken we jou!

Kerntaken:

 • Samen met de Senior Projectmanager ben je grotendeels verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project.
 • (Internationale) Relaties opbouwen en onderhouden.
 • Actieve rol in opzetten, uitvoeren en analyseren onderzoek.
 • Organiseren, voorbereiden, leiden en sturen van (internationale) bijeenkomsten en vergaderingen.
 • Projectmanagement ondersteuning, zoals rapportages opstellen.
 • Daarnaast ben je betrokken bij doorontwikkeling van de CO2-Prestatieladder met het team van SKAO.

Ervaring: 

 • Je hebt een opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid, de energietransitie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring, internationale werkervaring is een pré
 • Je hebt ervaring met het zelfstandig uitvoeren van projecten, van A tot Z.
 • Je hebt ervaring met inkoop en aanbesteden. Liefst ook in internationale context
 • Je beheersing van het Engels in woord en geschrift is uitstekend.

Profiel

 • Je bent een professional en een teamspeler. Je bent sterk in contact maken. Jouw drijfveer is het gezamenlijke belang. Wat willen we bereiken en hoe realiseren we dat? Je bent goed in het managen van verwachtingen.
 • Je bent flexibel. Als collega’s in een klein team ben je er voor elkaar.
 • Het geeft je energie om (in een veranderende organisatie) mee te denken over de beste manieren van (samen)werken. Je neemt je ervaring mee en brengt nieuwe inzichten.
 • Je kan opereren in een ingewikkeld en groot krachtenveld en hebt gevoel voor strategie en (politieke) verhoudingen.
 • Je bent communicatief sterk: je kunt complexe vraagstukken goed verwoorden, in woord en op papier.

Wij bieden:

Een leuke organisatie met een collegiale, informele, maar professionele werksfeer met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en eigen projecten op te zetten. HIER is een organisatie van ruim 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. HIER is geen doorsnee maatschappelijke organisatie. We zijn positief, realistisch, jong en vooral enthousiast over de veranderingen die we willen bereiken.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar, met afhankelijk van het projectresultaat een mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een functie van minstens 32 uur per week. Het bruto aanvangssalaris ligt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, tussen de €3034 en €3669 bij een fulltime dienstverband (40 uur per week).

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gijs Termeer, Directeur Klimaatstichting HIER, via 0614745055 (niet bereikbaar op 13 en 14 mei) of info@skao.nl. Op www.skao.nl vind je meer informatie over SKAO en CO2-Prestatieladder en www.hier.nu meer informatie over HIER.

Reageren kan door je CV en motivatie tot en met 19 mei 2021 te mailen naar administratie@skao.nl, o.v.v. Sollicitatie Beleidsmedewerker CO2-Prestatieladder Europa.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.