Download handboek CO2-Prestatieladder 3.1
Hoe komt uw organisatie op de CO2-Prestatieladder?
Download de Handreiking Aanbesteden voor de CO2-Prestatieladder
Hoe kunt u de CO2-Prestatieladder inzetten bij aanbestedingen?
Aan de slag met de CO2-Prestatieladder. Download de Praktische Gids
Hoe gebruik je de CO2-Prestatieladder in de praktijk?
Download de Praktische Gids CO2-Prestatieladder voor overheden
Hoe kan de CO2-Prestatieladder ingezet worden bij de overheid?
De huidige situatie met het Corona-virus leidt ertoe dat geplande audits, ook voor de CO2-Prestatieladder, in sommige gevallen niet tijdig op locatie uitgevoerd kunnen worden. Als geaccrediteerd schema verwijst SKAO naar de nieuwste versie (7 april 2020) van het toelichtende document (T051) dat de Raad voor Accreditatie voor dergelijke situaties op zijn website heeft gepubliceerd.
Wegens COVID-19 werkt SKAO met minder mensen op kantoor, waardoor we minder goed telefonisch bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent. We hopen op uw begrip hiervoor. U kunt ons naast telefonisch ook altijd per mail contacteren. Stuur een e-mail naar info@skao.nl, dan nemen wij vervolgens contact met u op.
Op verzoek van Frankrijk is ISO begin 2019 gestart met een ‘Circular Economy’ programma (ISO/TC 323). Inmiddels zijn ruim 80 landen hierbij betrokken, waaronder USA, China, Rusland, India, Japan, Brazilië, Argentinië, Canada, Australië, Engeland en een flink aantal Afrikaanse en Europese landen. Nederland is vanaf het begin betrokken en heeft aandacht gevraagd om circulariteit ook concreet inzichtelijk te maken: meetbaar.
SKAO heeft een informatieve richtlijn gepubliceerd die gemeenten kunnen gebruiken bij het bepalen van hun organisatorische grenzen. De richtlijn richt zich op de vraag wanneer ‘verbonden partijen’ het beste wél of niet meegenomen kunnen worden en is bedoeld als aanvulling op de Praktische Gids voor Overheden.
Ook de zorgsector kan zijn bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat levert naast klimaatwinst ook gezondheidswinst op.
Het Rijk geeft jaarlijks 10-12 miljard euro uit aan de inkoop van werken, goederen en diensten. Met de andere overheden samen is dat bedrag ruim 73 miljard euro per jaar. Maar hoe groot zijn die ambities? Gaat een nieuw kabinet die ambities straks waarmaken? Wat staat er in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen over Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)?